Asta am scri ieri:
" Haideti sa spunem lucrurilor pe nume. Imaginea de fata, compozitional e dezastru, cromatic e groaznica, obiectele fotografiate nu au valoare estetica, lumina e proasta, incadrarea e aiurea, imaginea nu transmite nimic, nu are atmosfera, nu are nimic. Pardon, totusi are ceva: ARE SCLIPICI ! E ca un martisor din ala chinezesc, din plastic care se vinde pe tarabe, doua bucati la un leu. Pe scurt, imaginea este un kitsch "
Comentariul este valabil si pt. cealalta imagine: "O seara de neuitat"
Poate ca admin-ul nu ar trebui sa mai permita postarea "manelelor vizuale". " Aceasta se chiama critica Constructiva ? O alta problema in schimb, mi-a dat de gindit .... Am descoperit ca acel personaj care se autointituleaza ARTIST , are citeva profile false, de pe care te apostrofeaza , in asa fel incit toata lumea sa creada ca ceia ce a remarcat el este just.... Acel siteu , este categorisit ca si , "foarte serios", daca v-a fi nevoie voi face si nume , dar pentru moment nu.... Deci pentru a cistiga concursurile , folosesc tactica profilelor false ,dandu-le posibilitatea de a participa cu fotografii mai multe.... C-am asa stau problemele pe la siteuri-le "serioase " de fotografie di romania .....Recomand mai multa atentie , cind va inscrieti la asa ceva.... Ce e ciudat , este ca raspunsul meu a fost cuminte si nu violent.... Un alt lucru ,care se face pe acel program de concursuri fotografie, este ca se copie fotografiile de pe internet , dupa ce se publica fotografia pe hirtie, si apoi o fotografiaza , cu aparatele lor ultra sofisticate.... Si eu, ma tot gindesc si nu inteleg , ce satisfactie are acel "artist "cineva , daca cistiga un concurs inselind persoanele de buna credinta... Am relatat pe scurt, poate am sa va mai povestesc cu alta ocazie, acum sa trecem la problemele noastre....
15. Dobandirea unui stil personal este singura cale prin care cream opere unice
In arta, stilul personal reprezina modalitatea personala, unica, prin care exprimam emotiile noastre, ca raspuns la un subiect sau la o tema. Daca fotografia dvs. asupra unui subiect seamana cu cele realizate de alti fotografi, inseamna ca stilul pe care-l folositi nu este personal.
In arta, stilul personal reprezina modalitatea personala, unica, prin care exprimam emotiile noastre, ca raspuns la un subiect sau la o tema. Daca fotografia dvs. asupra unui subiect seamana cu cele realizate de alti fotografi, inseamna ca stilul pe care-l folositi nu este personal.
Un stil personal este dobandit prin abordarea artistica, intr-o maniera proprie, a unora dintre elementele discutate anterior. Concentrarea exclusiva pe aspectele tehnice nu este suficienta pentru a construi un stil personal. In cel mai bun caz, veti fi cunoscut ca un bun tehnician. Asa cum spunea Ansel Adams: "nimanui nu-i pasa de o fotografie clara a unui concept neclar."
Stilul personal inseamna alegeri personale. Poate fi tentant sa imbratisati imediat orice noutati, care apar aproape zilnic. De exemplu: watercolor, colaje, texturi, baryta, montaj in rame de aluminiu sau lemn; subiecte precum peisaj, viata salbatica, macro, proxifoto, arhitectura, portret, etc.; imprimarea in 12 formate, 12 culori de passpartu, etc. Toate acestea sunt "cool", si daca faceti asa, este impresionant! Dar, in afara de a va scurta viata prin suprasolicitare, va trebuie o suma importanta de bani pentru a le realiza, un carnet gros de inventar si o masina mare pentru a le transporta. Dar toate acestea nu definesc deloc stilul personal! Nu intereseaza pe nimeni ca ati folosit 30 straturi in Photoshop, ca ati utilizat pentru imprimare hartie Hahnemuhle sau ca ati lipit fotografia cu lipici 3M.
Picasso este cunoscut in principal ca pictor cubist. Cartier Bresson este renumit in special pentru fotografia de strada. In timp ce ambii au abordat si alte subiecte si alte teme, acestia, si altii ca ei, au petrecut majoritatea timpului concentrindu-se pe acel subiect si acel stil. Pe de alta parte, crearea de arta nu inseamna sa realizam nenumarate permutatii pe tema unui subiect, de exemplu formatul hartiei, tipul hartiei la imprimare, modificari ale prelucrarilor sau rama fotografiei. Creatia artistica este despre realizarea unei viziuni unice si, mai mult decat atat, personala. Desigur, explorarea diferitelor cai este utila, deoarece poate aduce inspiratie, specializare si poate simplifica procesul de realizare unui corpus de lucrari coerent.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu