miercuri, 24 februarie 2016

Fotografia Nocturna.... sa invatam de la altii...

Factorul ISO

În general, veţi folosi un factor ISO cât mai mic (80-100) pentru cea mai bună calitate a imaginii. Dar dacă la expunerea maximă posibilă de care dispune aparatul dumneavoastră, imaginea ar ieşi tot prea întunecată? În acest caz, puteţi mări sensibilitatea senzorului de lumină la un ISO mai mare. Totuşi, nu uitaţi că mărirea nivelului ISO creşte şi zgomotul din imagine.

Balansul de alb

Este posibil ca balansul de alb în mod automat să ducă la rezultate inconsistenţe. Pentru început, puteţi încerca setările predefinite ale camerei, astfel încât să obţineţi imagini similare. Acest lucru vă va ajuta la procesarea ulterioară a imaginilor, chiar dacă utilizaţi formatul RAW.
Fotografie realizata de Monica Marcov
Alegerea naturală este modul Tungsten, deşi nu este neapărat cea mai bună soluţie pentru scena pe care vreţi să o capturaţi. În cazul în care fotografia cuprinde mai multe surse de lumină, utilizaţi-o pe cea mai puternică pentru a realiza balansul de alb.

Vizorul

Datorită luminii insuficiente, utilizarea vizorului poate fi problematică. Chiar dacă intenţionaţi să fotografiaţi cu o apertură mică, o lentilă cu apertură cât mai mare poate creşte luminozitatea, astfel încât să puteţi compune scena. Puteţi alege diferite aperturi utilizând butonul „Depth of field preview”, localizat de obicei în partea de jos a lentilei.

Declanşatorul şi controlul la distanţă

O altă caracteristică pe care trebuie să o aveţi în vedere este declanşatorul automat, sau, ideal, un dispozitiv de control la distanţă al camerei. Scopul este acela de a vă permite declanşarea fără a provoca vibraţii nedorite.
E posibil ca aparatul dumneavoastră să nu dispună de un dispozitiv de control la distanţă, dar aproape toate camerele au un declanşator automat. De obicei, declanşatorul numără invers 10 secunde. În plus, anumite camere asigură, în mod adiţional, un declanşator automat de 2 secunde, ceea ce înseamnă că nu va trebui să aşteptaţi atât de mult.
Fotografie realizata de Marius Donici

Trepiedul

Un accesoriu de care veţi avea nevoie cu siguranţă este trepiedul. Deoarece obturatorul trebuie să stea deschis pentru mai mult timp, camera trebuie să fie menţinută în poziţie foarte stabilă, altfel veţi avea parte de imagini neclare.
În concluzie, pentru a obţine efectul dorit, va trebui să realizaţi mai multe fotografii pentru diferite viteze ale obturatorului şi combinaţii de apertură. Nu vă descurajaţi dacă nu obţineţi de la început imaginea ideală, tot ceea ce trebuie să faceţi este să încercaţi diferite combinaţii, până când veţi fi mulţumit(ă) de rezultat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu