miercuri, 24 februarie 2016

ARTISTUL NATIV...

Continuam  sa  aparam artistul  nativ , traditional .... care  are  in  palmares  frumoase  fotografii, traditionale  ,,,, nu  socante, nu  arta  moderna ,nu  photoshopate  al  maxim... artistul  linistit ,a  carui  viata  artistica  ,curge  lina  ca  uleiul.... Acel  personaj, este  numit  artistul  MEDIOCRU, dar, care  are  de  citeva  ori  in  viata, inspiratii spectaculoase, care  il  vor  urca  pe  podium....PE  PODIUM  , va  fi  problema.... Artistii fotografici "CIRCARI JONGLERI"  nu  vor  accepta  niciodata ,"trezirea  artistica  ,sau  inspiratiile  miraculoase", si  vor  face  de  toate  pentru  asi  dezintegra  colegul... Aceasta  manifestare  intre  artisti  de  toate  categoriile, dar  mai  ales  artistii  fotografi  se  chiama  "URA  SI  INVIDIE  DE  BREASLA" care  se  gaseste  mult  mai  putin  intre  scriitori, poeti,  actori...Acum  continuam  cu  Regulile  de  CITIT , DE  URMARIT, DAR  ..... ACTIONEAZA  CU  SUFLETUL...










21. Tracul creativ
Una dintre cele mai mari piedici in drumul dvs. artistic este tracul creativ. Imbratisind uneori aspectul fricii fata de critica (negativa), tracul creativ va retine sa realizati lucrari care sunt diferite, unice in felul lor. Artistii care sufera de trac nu indraznesc sa creeze lucrari originale, de teama de a fi marginalizati sau criticati incorect.
In realitate, asa ceva nu se intampla. Daca cuiva nu-i plac lucrarile dvs., acela, pur si simplu nu le va acorda atentie. Daca altcuiva ii vor place, acesta le va comenta admirativ. In practica, aceasta a doua imprejurare apare mai des decat prima.
22. Invatati sa faceti fata comentariilor si criticilor negative
A crea arta este o provocare. Pentru a reusi, trebuie sa cunoastem aceste provocari si sa adoptam strategii eficiente de a le face fata. O strategie este o solutie pe termen lung, capabila sa rezolve o anumita problema. Iata, mai jos, cateva strategii: - nu va scuzati; succesul nu are nevoie de explicatii, in schimb esecul este oblojit cu alibiuri (Napoleon Hill);
- invatati cum sa abordati critica; vedeti aceste pagini
- invatati cum sa justificati activitatea dvs. dar nu in exces! Ce faceti este totusi mai putin important decat de ce faceti.
- nu abandonati! Multi abandoneaza chiar cand aproape au ajuns.
- invatati cum sa ramaneti motivat; activitatea este cel mai buna antidepresiv.
- invatati sa deosebiti critica bazata pe fapte si actiuni, de cea bazata pe opinii. "Nu-mi place ca-i albastra" nu este o critica, pe cand "fotografia este neclara pentru ca nu ai folosit un trepied" este o critica pertinenta.
23. A sti sa renunti Noi, cu totii, am inceput sa fotografiem pentru ca ne-am inspirat din opera maestilor in fotografie pe care i-am admirat. Acest lucru ne-a ajutat la inceput deoarene ne-a oferit inspiratie si ne-a ghidat activitatea. Cu toate acestea, dincolo de o anumita faza a evolutiei, trebuie sa cream propriile noastre fotografii, care sa nu mai fie copii ale lucrarilor maestrului. Trebuie sa devenim noi insisi si sa lasam in urma influentele externe. Veti sti cand veti fi gata sa faceti acest pas si veti descoperi ca munca dvs. devine si mai captivanta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu